


Raidat pintaan
Grillipihvi – näin kokkaat täydelliset pihvit ilman kikkailua
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Naudan ulko- tai sisäfileestä paistettu grillipihvi on parhaimmillaan mediumina eli silloin, kun se jää sisältä vielä punertavaksi. Testaa myös misomaustevoi, joka antaa pihville umamista makua.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 600 g
naudan sisä- tai ulkofileetä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Misomaustevoi
100 g
voita
1
pieni valkosipulinkynsi
3 tl
misotahnaa
1 rkl
ruohosipulia (tai persiljaa tai korianteria)
½ tl
mustapippuria
Grillipihvi – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia, mielellään tunti ennen kypsentämistä.
- Valmista misomaustevoi. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hetkeksi tai pehmitä se mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita voin joukkoon misotahna, valkosipuli, yrtit ja mustapippuri.
- Ota pala leivinpaperia. Levitä maustevoi leivinpaperinpalan reunalle tangoksi ja rullaa tiiviiksi pötköksi. Käännä päistä vastakkaisiin suuntiin karkkipaperin tavoin. Anna maustua ja jähmettyä viileässä.
- Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Öljyä pihvit molemmin puolin ja grillaa pihvejä kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, jolloin se jää sisältä vielä mediumiksi (54–59-asteiseksi). Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta pihvit tarjoiluvadille, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta pinnan ja keskiosan välinen lämpötilaero tasoittuu. Huomioi, että liha kypsyy ainakin pari astetta grillistä ottamisen jälkeen.
- Viipaloi maustevoi ja tarjoa grillipihvien kanssa.
Vinkki!
Jos haluat pihveistä kypsemmät, paista niitä hieman pidempään, noin 60–64-asteiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat